Kevättä hiuksissa: Glohair Sibeliuksenkadun kuvauspäivä

Glohair Sibeliuksenkadulla Hämeenlinnassa vietettiin pari viikkoa sitten vähän erilaista työpäivää, kun henkilökunta pääsi toteuttamaan suunnittelemansa tyylit liikkeen ikkunakuvia varten. Avarassa liiketilassa on mahdollista hyödyntää osaa ikkunoista hiuskuvien esittelyyn, ja ikkunakuvat pyritäänkin vaihtamaan ainakin pari kertaa vuodessa. Näin kevään korvalla ikkunoihin haluttiin väriä ja raikkautta, joten pastelliset ja kuultavat hiusvärit olivat luonnollinen valinta. Sopivia hiusmalleja etsittiin Facebookin kautta ja useista ehdokkaista valittiin kolme valmiiksi melko vaaleahiuksista mallia, Tiia, Petra ja Fanny.

Fannylla (vas.), Tiialla (oikea yläkulma) ja Petralla (oikea alakulma) oli lähtötilanteessa melko vaaleat hiukset.

Koska kuvien teemana olivat kirkkaat värit, esivaalennettiin mallien hiukset jo kuvauksia edeltävällä viikolla. Varsinainen kuvauspäivä käynnistyi klo 9, jolloin Sibeliuksenkadun porukka kävi suunnitelman vielä yhdessä läpi. Sitten ei muuta kuin värjäämään!

Vasemmalla Petran esivaalennetut hiukset, joihin Riikka ja Sanna taikoivat persikan ja korallin sävyjä.
Tiian muutos alkoi hiustenleikkauksella. Pesupaikalla Julius lisäsi vaaleaan hiukseen farkunsinisen vivahteen.
Fannyn hiusväri koki melko suuren muutoksen. Sibeliuksenkadun väki auttaa häntä palaamaan vaaleampaan väriin, jos se alkaa jälleen houkuttaa. Tässä työn touhussa Katariina ja Kirsi.
Hiusten lisäksi värjättiin myös kangasta, kun malleille askarreltiin kuvauspaidat. Valkoisiin t-paitoihin tehtiin sapluunan ja eriväristen spraymaalien avulla Glo-tekstit.

Kun hiusväreistä oli saatu toivotunlaiset, alkoi kuvauskuntoon viimeistely eli kampausten ja meikkien tekeminen. Vaikka kampauksia ja meikkejä oli jonkin verran visioitu etukäteen, muotoutuivat lopulliset tyylit vasta tekotilanteessa.

Julius meikkaa, Katariina kihartaa. Runsas kiharapehko on muuten yksi tämän vuoden hiustrendeistä! Tässä tyyli luotiin ohuella puikkokihartimella.

Lopulta kuvattaviksi pääsivät Petran pitkät, persikanväriset hiukset, Fannyn petroolinväriset kiharat tummalla tyvellä sekä Tiian viileänvaalea, edestä pidempi polkkatukka farkunsinisellä vivahteella. Itsetehdyt Glo-paidat kruunasivat värikkään kuvaustyylin!

Valokuvaaja Mikko Karekivi loi kuvauksiin rennon tunnelman. Vasemmalta: Fanny, Petra ja Tiia.

Kaiken kaikkiaan kuvauspäivä onnistui yli odotusten. Tunnelma oli rento, ja sekä mallit että kampaajat nauttivat päivästä. Suuri kiitos hienosti suoriutuneille malleille, Tiialle, Petralle ja Fannylle sekä mahtavalle valokuvaajalle, Mikko Karekivelle! Valmiit kuvat ilmestyvät piristämään Hämeenlinnan katukuvaa vielä tämän kevään aikana.

Mikä hiustyyleistä on sinun suosikkisi?